lauantai 21. huhtikuuta 2018

Paitamaaliskuu: samisteluhupparit kolmelle

Tilasin viime vuonna Noshin kangasalennusmyynnistä pippuricollegea oman ja juniorin hupparin ompelua varten ja uusien kaavojen kokeilu mielessäni. Kangas olikin tavallista vaatetuskangasta leveämpää, joten oman hupparin ompelusta riitti kangasta myös Kiian huppariin. 
Omaan huppariini (jaa, mutta voiko tätä sanoa huppariksi, jos ei ole huppua vaan "hupahtava kaulus"?) käytin Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin-kirjan Kahden-hupparin kaavaa koossa 170 cm. Kiian huppariin käytin myös Kahden-kaavaa (koossa 128 cm). Jessen hupparin kaava on Suuri Käsityö-lehden 2/2018-numeron huppumekon kaavasta (koko 116 cm) modattu, sillä en löytänyt kohtuudella valmista kietaisuhupullisen hupparin kaavaa. 

Oman hupparini kaulukseen tein alkuperäisen ohjeen mukaan koristeet sirkka-renkaista ja litteästä nyöristä. Mutta koska kaulus jäi ikävästi lörpälleen ilmeisesti päällitikkauksesta johtuen, ompelin Kiian hupparin kauluksen ilman yksityiskohtia ja siitä tulikin napakampi. 


Sirkka-renkaat kiinnitin kierrätysfarkkukankaasta ommeltuihin vahvikkeisiin ja nyöri on juniorin korjauskelvottomien housujen vyötärönauha.

Noshin kankaat ovat mielestäni paitsi hyvälaatuisia, myös kivasti toisiinsa mätsääviä. Kaikkien huppareiden huput/kaulukset vuoritin täsmälleen collegekankaan värisellä yksivärisellä trikoolla. 

Mehukekkerit-blogissa on meneillään vuoden kestävä käsityöhaaste. Tammikuun osalta osallistuin #jämätammikuu-teemalla, mutta helmikuun #housuhelmikuu-aihe jäi väliin (ehkä palaan myöhemmin asiaan). Maaliskuun teemana oli #paitamaaliskuu, joten nämä hupparit soveltuvat kyseisen aiheen alle vaikkakin kuvattuna huhtikuun puolella.  

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti