keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Kestokannet muistikirjalle

Tämä on vanha vitsi, mutta ekaa kertaa sain itse tehdyksi eli vanhoista farkuista ommellut kestokannet muistikirjalle. Minulle muistikirja on ideoiden kirja, joka kulkee lähes aina mukana. Kirjaan siihen käsityö- ja askarteluideoita sekä -ohjeita, leikkaan ja liimaan tai teippaan inspiroivia kuvia ja piirtelen. Vaikka käytänkin paljon puhelinta esimerkiksi kuvakaappauksiin, valokuvaukseen ja tietojen sekä ideoiden tallentamiseen, niin eipä ole vielä tullut vastaan muistikirjan voittanutta. 

Ohjeita näiden kestokansien tekemiseksi löytyy netistä, itse käytin Muita ihania-uutuuskirjan ohjetta. Seuraavan version suunnittelen tekeväni muitaihaniamaisemmin ja uuden päiväkirjakalenteriplanneriminkälien koristukseksi ja suojaksi. Kestokannet ovat käytännölliset myös, jos kirja kulkee keittiön muruiselta pöydältä laukkuun eväsrasian kanssa, pihalle ja terassin pöydälle jäätelö toisessa kädessä, mummulaan, kaverille kahvipöytään, kirjastoon, niin täytyyhän kannet voida tarvittaessa pestä. 
Leikkasin osat 80-luvun farkkutakista.


Tässä osat odottamassa huolittelua ja ompelua. 


Ennen osien lopullista kokoamista ompelin taskun etukanteen koristeeksi. 


Tässä kannet valmiina nurjalta puolelta. 


 Kestokannet paikoillaan. 


Nytpä on kiva täytellä muistikirjaa. Ja farkkutaskulla on oikein tehtäväkin -toimia kynän säilytystaskuna. Olisi ihan katastrofi, jos ei löytyisi kynää inspiraation iskiessä.


Idearikasta alkavaa helmikuuta kaikille! Jee, tammikuu on ohi!

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti