maanantai 1. tammikuuta 2018

Huurteiset kynttilälyhdyt suolaa kasvattaen

Joulun jälkeen teki mieli askarrella jo talveen liittyviä juttuja, joten välipäivien puuhasteluna teimme Jessen kanssa huurteiset kynttilälyhdyt kasvattamalla suolaa. Kodin Kuvalehden ohjeeseen pääset tästä . Tämä oli somehitti kaksi vuotta sitten, mutta vasta nyt me kokeilimme tätä helppoa askartelua. 
Käytimme suolan kasvatusastioina jalallista lasimaljaa, juomalasia ja lasista keittiötölkkiä. 
Astioiden pohjalle lusikoitiin noin parin senttimetrin paksuudelta hienoa merisuolaa. 
Sen jälkeen astioihin lisättiin sen verran vettä, että suola vain juuri ja juuri peittyi. 
Lopuksi kääntelin astioita siten, että suolavesi huuhtoi astioiden reunoja ja osasta astioista suolavesi roiskui yli reunojen. 

Mitä lämpimämpään paikkaan asettaa astiat, sitä nopeammin suola "kasvaa" eli nousee astian pohjalta kohti reunoja. Me laitoimme astiat leivinuunin pankolle, joten uunin lämmityksen jälkeen suola oli kasvanut täyteen mittaansa vuorokaudessa.
Ja hieman koristelutarvikkeita...

Jesse maalasi männynkäpyjä lumisiksi ja minä kokeilin tuttua tuotetta lapsuudestani eli lumisprayta. Maalatut kävyt ovat mielestäni kauniimmat. 
Kiinnitin kävyt luonnonkuituiseen naruun ja sidoin koristeen keittiötölkin ympärille.  Suihkautin myös männynoksia lumispraylla. 
Ja mikä parasta, materiaalit löytyivät kotoa. Ja kun tuntuu, että lyhdyt ovat liian talvisia, ne voi pestä huurteesta puhtaiksi. 

Onnellista alkanutta uutta vuotta 2018!

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti