maanantai 6. marraskuuta 2017

Tonttuovi avainkaapista

Kun kaikki muutkin, niin pakko minunkin oli askarrella tonttuovi. Tonttuovesta muistan lukeneeni ensimmäisen kerran parisen vuotta sitten Unelmien Talo & Koti-lehdestä, mutta tänä syksynä tonttuovesta on tullut hitti. Sisustuslehtien mukana lukija saa kiinnitystä vaille valmiita kartonkisia tonttuovia, lukuisissa blogeissa on ohjeita niiden askartelemiseksi ja myydäänpä niitä puusta tehtynäkin. Yhteistä kai tonttuoville on se, että ne kiinnitetään jalkalistan päälle seinään.

Askartelin oman tonttuoveni 37 vuotta vanhasta avainkaapista, jonka mummuni oli tuonut äidilleni tuliaiseksi. Maalasin avainkaapin ulkopuolelta olohuoneemme sisustukseen sopivaksi. Avainkaapin sisällä oleviin koukkuihin voi laittaa vaikka joulukalenterityyppisesti erilaisia yllätyksiä.


Avainkaappi alkuperäisessä asussaan.


Pohjamaalasin avainkaapin valkoiseksi ja koristelin kattolipan.


Ovi sai vaaleanruskean maalin.


Oveen kirjoitin "kotitonttu", sillä sellainenhan talossa asuu. Oven takana on avainkaapin koukut, johon voi lisätä esimerkiksi joulukalenterin päivän yllätyksen -tekemisen aiheen (esimerkiksi piparimuotin vinkkinä pipareiden leipomisesta), tarran, karkkia, mitä vain keksii. Voihan tontulle varmaan jättää kirjeen joulupukille toimitettavaksi, kokeilemallahan se selviää. 


Nyt odottelemaan kotitontun terveisiä!


-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti