sunnuntai 27. elokuuta 2017

Suomen luonnon päivänä Pyhä-Häkin kansallispuistossa

Osallistuimme eilen Maaselän Ladun järjestämälle päiväretkelle Pyhä-Häkin kansallispuistoon, Saarijärvelle, juhlimaan Suomen luonnon päivää. Tapahtuma oli Suomen Ladun järjestämä valtakunnallinen tapahtuma ja siis osa Suomi 100-juhlallisuuksia. Osallistujia oli pyydetty liputtamaan Suomen luonnon kunniaksi, ja oikein kivasti retkeilijöiden päällä näkyikin sinivalkoisia asusteita ja Suomen lippuja niin lasten askartelemina paperilippuina kuin tyylikkäinä korvakoruina. 

Pyhä-Häkin kansallispuisto on yksi Suomen pienimmistä kansallispuistoista, mutta siellä on ikimetsiä ja vanhimmat puut ovat 1500-luvun lopulta. Perillä kansallispuistossa kuljimme kolmen kuoron luoman laulupolun kautta Kotajärven laavulle, jossa kuorot esiintyivät erikseen ja yhdessä. Ohjelmassa oli myös yhteislaulua ja musiikillisen osuuden päätteeksi kuorot ja yleisö lauloivat yhdessä juhlallisen Finlandian. Kuulimme tapahtuman jälkeen, että paikalla oli ollut 400-500 kävijää. Osallistujia oli pyydetty liputtamaan Suomen luonnon kunniaksi, joten ompelin meille sinivalkoiset retkipipot. 


Oli myös puunhalausviikko meneillään, joten tässä me ja ikihonka 1600-luvulta. Luonto on suuri ja ihminen pieni sekä mitätön tällaisen elävän luonnonihmeen rinnalla! 


-retkiterveisin Anna ja Tiina

P.S. Tällaisia juhlia lisää, joissa ei tarvitse vaatteilla, kampauksilla, koruilla eikä kunniamerkeillä pönöttää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti