sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Joulumaassa joulumielellä

Teimme poikien kanssa tänä viikonloppuna pienen reissun Rovaniemelle, Joulupukkia tapaamaan. Joulupukin Pajakylä on matkailukohde, joka sijaitsee Rovaniemen Napapiirillä. Pajakylässä on kauppoja, Joulupukin Pääposti, Napapiirin raja ja aivan varhaisimpia Napapiirin matkailuun liittyviä rakennuksia 1950-luvulta. Kävijät voivat vierailla Joulupukin Kammarissa ja tavata Joulupukin.

Koska matka oli pitkä, teimme matkaa henkilöautolla Ylivieskan rautatieasemalle, sieltä junalla Rovaniemelle, Rovaniemen asemalta Joulupukin Pajakylään taksilla ja palatessa Pajakylästä rautatieasemalle paikallislinja-autolla. Jesselle kulkuneuvoista juna ja paikallislinja-auto olivat uusia tuttavuuksia ja siten elämys sellaisenaan. Junan leikkivaunussa aika kului huomattavasti mukavammin kuin henkilöautossa istuen. Ja konduktööreille kiitokset pienen matkustajan kivasta huomioinnista ja ravintolavaunun henkilökunnalle maittavista aterioista.


Lunta satoi hiljalleen, mutta sehän vaan sopii Joulupukin kylässä!


Päärakennuksen ikkunoissa oli kauniit maalaukset. 


Saimme mökkikylän respasta vinkin mennä tapaamaan Joulupukkia jo perjantaina, sillä seuraavana päivänä olisi tulossa seurueita linja-autolasteittain. Joulupukki oli juuri niin ihana kuin odotin ja ilokseni Jesse alkoi reippaasti juttelemaan hänen kanssaan. Mieheni sanoin juniorilla oli kehityskeskustelu Joulupukin kanssa. Ja tiesipä Joulupukki kotikuntamme urheiluseuran ja kuntamme yhden Suomen parhaista naishiihtäjistä. Ostimme yhteisvalokuvan, tämä on siis valokuva valokuvasta. 


Halusin hieman panostaa Joulupukin tapaamiseen, joten ompelin Koot.fi-verkkokaupan sydänjoustofroteesta jouluisen mekon. 


Päärakennuksessa oli joulunäyttely, jossa oli esillä eri aikakausien suomalaisia joulunviettotapoja. 


Napapiiri oli merkitty keskusaukiolle valkoisella viivalla ja pylväillä


Pitihän Napapiiri ylittää, maksullista todistusta en sentään hakenut. 


Yövyimme uudenkarheassa mökkikylässä. Olisihan Rovaniemellä ollut yöpymisvaihtoehtoja, mutta halusimme majoittua Joulupukin Pajakylään tiukan aikataulun vuoksi ja koska Jesse viihtyy ulkona ja leikkipuistoissa. Ulkoiluktiviteettia on siis hyvä olla majapaikan ulko-ovesta ulos astuttaessa. Ja olihan meillä jälleen saunan kaipuu majapaikkaa valkatessa. Mökkimme eteisessä oli upea tilhi-aiheinen maalaus. 


Joulupukin Pääpostissa oli lokerot kaikille maailman valtioille, joista Joulupukki oli saanut postia. Olipa jouluinen reissu, tykkäsin! Joululaulut soivat päärakennuksessa ja keskusaukiolla ja valaistuja sekä koristeltuja joulukuusia oli useissa paikoissa. Talvella kylä on varmasti kuin talven ihmemaa. Palvelu oli ystävällistä ja lapset huomioivaa, rahastuksen makua (normaaleja turistihintoja enempää) ei mielestäni ollut pahemmin havaittavissa. Monenlaiset puodit kiinnostivat myös, ja onneksi kiinalaisten matkamuistojen lisäksi oli paikallista ja suomalaista käsityötä myytävänä. Tein tarjouskangasostoksia (15 e/m) Marimekon myymälästä ja pari puukkoa ostin Marttiinin tehtaanmyymälästä. Ja hei, kohta on enää puoli vuotta jouluun!


-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti