keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Huovutettu tulppaani-kaulakoru

Äitienpäivä lähestyy ja halusin tehdä jonkin pienen lahjan omin käsin äidilleni kirjakaupan lahjakortin lisäksi. Äiti tykkää kukista ja rehevistä väreistä, joten siitäpä ideaa kehittelemään jo olemassa olevista askartelutarvikkeista. 
Pyörittelin halkaisijaltaan 2 cm kokoisten styrox-pallojen päälle erivärisiä huopahaihtuvia kerroksittain tulppaanin väritystä jäljitellen. Haihtuvien kiinnipysymistä auttoi varovainen huovutusneulalla pistely siten, että pallot haihtuvineen pysyivät sukkahousun sisällä pyykkikoneessa. Laitoin pallot tosiaan sukkahousun "jalkaosiin" kärjestä alkaen siten, että joka pallon jälkeen tein löysän solmun ennen kuin laitoin seuraavan pallon. Sitten vain pyykkikoneeseen 40 asteen ohjelmalle muun pyykin mukaan. 
Meidän "karvanaama" kokeili myös huovuttaa omilla "neuloillaan".

Huopahaihtuvat huopuivat tiiviisti styrox-pallojen ympärille. Tein pallon toiseen päähän saksilla ristikkäiset viillot ja poistin styrox-pallot. Annoin huopatulppaanien kuivua, jonka jälkeen vielä hieman muotoilin niitä huovutusneulalla. 


Yksinkertainen tulppaani on helppo ja nopea valmistaa, ja esimerkiksi suklaamunan muoviosasta saa taas hieman suurempia tulppaaneja. Lopuksi pujottelin huopatulppaaneja, huopapalloja ja puuhelmiä vahattuun puuvillanyöriin koruksi.


Hyvää äitienpäivää kaikille äideille, isoäideille ja isoisoäideille!

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti