tiistai 4. huhtikuuta 2017

Erikoisempiakin kirppislöytöjä

Kävin viikonloppuna Ylivieskan kirppareita koluamassa ja aivan hämmästelen hyvää tuuriani. Nimittäin...olen salaa haaveillut entisaikaisesta, isosta kyläkaupan vaa´asta, valkoisesta Konesillasta. Mutta onhan tämäkin hieno ja maksoikin vain 30 euroa, saksalainen Bizerba. Mieheni oli aarteenmetsästysreissulla mukana ja joutui kantamaan umpirautaista vaakaa autoon ja sisälle, mutta ei yhtään ihmetellyt ostostani.

Tämä toinen vähintäänkin outo löytö on Itä-Saksan eli DDR:n kansanarmeijan (NVA) käyttämätön univormu koossa 48 (siis pientä miesten vaatekokoa). Naurakaa tai itkekää, mutta kun pakastavedetyllä takilla ja pussihousuilla oli hintaa 20 euroa, oli viisainta ostaa univormu. Koskaan ei tiedä vaikka naamiaisasuksi tarvitsee. Hintalapussa oli maininta, että univormu olisi aliluutnantin, mutta en ole ihan vakuuttunut. Aliluutnantti on suomen kielessä laivastoon liittyvä sotilasarvo eikä univormu kuitenkaan ole NVA:n laivastoasu. Tuo olkapoletin yksi "nappula" viittaisi mielestäni vänrikkiin ja univormun värin sekä olkapolettien ja kauluslaattojen perusteella olisi kyse maavoimien, tarkemmin moottoroidun jalkaväen univormusta.

Ostin myös punaisen, italialaisen muovikorin ja kukikkaat englantilaiset juomalasit. Kerään erivärisiä englantilaisia laseja, kutakin aina 2-4 kappaletta, jotta vaikka juhliin saa iloisen värikkään ja eriparisen kattauksen. 


Ja nämä ovat erityisen ihanat, taidokkaasti virkatut ja tärkätyt koristepallot. Soveltuvat vaikka valopalloiksi. Saman käsityöläisen pöydästä ostin myös nämä virkatut ja tärkätyt sydämet. 


 -Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti