keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Terveiset Seinäjoelta

Kävimme Seinäjoella yhden yön reissulla tapaamassa veljeäni sekä tutustumassa kaupungin nähtävyyksiin ja huvituksiin. Seinäjoki on ollut tähän asti minulle tuntematon kaupunki, mutta ihastuin sen virkeyteen, identiteettiin, tarjontaan ja historiaan, kun hieman ennätin raapaista pintaa. 


Yövyimme historiallisen rautatieläisrakennuksen, Hotelli-Ravintola Alman...


...tornihuoneessa! Huoneet on saneerattu vuonna 2015 alunperin vuonna 1920 rakennettuun höyryvetureiden vesitorniin. 


Huoneemme näkymä (huomatkaa, juniori ennätti käydä koemakaamassa sängyn), kaunis punatiiliseinä ja upea höyryveturitaideteos sängynpäätyseinällä. Taideteoksen on tehnyt mixed media-tekniikalla vanerilevyille kuvataitelija Katja Paju vuonna 2015. Jokaisessa vesitornissa sijaitsevassa huoneessa on erilainen rautateihin ja juniin liittyvä taideteos. Huoneessamme oli myös sauna, joka oli meille saunan ystäville erittäin miellyttävä ominaisuus. 


Tässä Alman päärakennuksen sali, jossa sijaitsevat ravintola sekä juhla- ja kokoustilat. Päärakennus on valmistunut vuonna 1909 ja Venäjän vallan aikana se on toiminut venäläisupseereiden klubina ja Suomen itsenäistyttyä rautatieläisten kokoontumispaikkana. Sisällissodan aikana, kun valkoisen armeijan päämaja oli Seinäjoella, ylipäällikkö Mannerheim ja päämajan upseerit ruokailivat tiloissa. Jouppilanvuori eli Jouppiska on Seinäjoen korkein kohta ja sinne on rakennettu monipuoliset liikuntapaikat. Keväisessä illassa oli vielä laskettelijoita ja lautailijoita liikkeellä, me kävimme pulkkamäessä. 


Näkymä Jouppiskan laelta yli Seinäjoen kaupungin. 

Pojat lähtivät TouhuTaloon pariksi tunniksi ja minä jalkauduin Teollisuustien alueelle. Pyrin aina uudella paikkakunnalla käymään kirpputoreilla ja Teollisuustiellä olikin kaksi kirpparia, YkkösBasaari ja Lakeuden Shoppis. Molemmat olivat oikein isoja, valoisia, siistejä ja hyviä tuotteita myyviä kirppareita ja kivoja löytöjä teinkin.


Tässä taustalla Maija Isolan Marimekolle vuonna 1960 suunnittelema Kukkiva-kangas, tämä tosin on uudistuotantoa vuodelta 2004. Sopiva kangaspala olohuoneeseemme pitkäksi sivuverhoksi. Ja kaunis, kirkasvärinen peltirasia, jonka taustasta minulla ei ole tietoa. Liekö keksirasia?


Ylimpänä Marimekon Kuja-kuosinen peltipurkki (kuosin on suunnitellut Fujiwo Ishimoto Marimekolle vuonna 1976), alhaalla vasemmalla Aarikan Tuliainen-peltipurkki 1970-luvulta ja oikealla GWS:n peltipurkki ilmeisesti myös 1970-luvulta. 


Tässä silmänruokaa Emma´s & Mama´s -liikkeestä. Olen tykkäillyt yrityksen Facebook-sivuista ja nettikaupasta, mutta paikan päällä oli monin verroin hykerryttävämpää. Mitkä värit ja esilleasettelu sekä ystävällinen palvelu! 


Ihania pallovalosarjan palloja kaikissa kauniissa väreissä! Näitä kaunokaisia ostin keltaisen ja vaaleanvihreissä sävyissä. 

Seuraavalla kerralla Seinäjoelle matkatessani haluan käydä Lakeuden Risti-kirkossa, Rustoopuori-käsityömyymälässä, Suojeluskunta- ja Lotta Svärd-museossa sekä Törnävän museoalueella. 

-Anna

2 kommenttia:

  1. Oi joi joi! Tuonne hotelliin on päästävä.♡ Kiitos kirppisvinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikea elämyshotelli, suosittelen :) Ja Seinäjoki taitaa olla sellainen pieni suuri kaupunki, jokaiselle löytyy kiinnostuksen mukaan tekemistä :)

      Poista