keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Ihan kipsissä - maljakon kuoret

Nyt on muuten aika hauska kierrätysaskarteluvinkki esittelyssä. Tämän kevät- ja pääsiäisaiheisen "maljakon kuoren" idea syntyi työpaikallani, kun osuin juuri oikeaan paikkaan ihan täydelliseen aikaan! 

Työkaverini oli laittamassa vanhentuneita lasikuitukipsirullia poistoon, mutta otin ne ihan luvan kanssa omaan askartelukäyttööni. Vihdoinkin pääsisin kipsaamaan!

Kokeilumeiningillä aloin kiertää pehmeää lasikuitukipsinauhaa täytetyn ilmapallon ympärille jättäen ilmapallon yläosaan aukon. Käytin kolme kipsinauharullaa ilmapallon päällystämiseen. Jos olisin aikaisemmin kipsannut ihmistä, olisin varmasti tiennyt ettei kipsaamaan kannata alkaa ilman suojahanskoja ja että vaatteet olisi järkevä suojata. Mutta kokeilevassa askartelussa innostus voitti järjen äänen -ja samalla sain tiukasti liimaiset kädet ja housut. 


Lasikuitukipsi kuivui huoneen lämmössä nopeasti kovaksi. Kuivumisen jälkeen poistin ilmapallon ja leikkasin saksilla kananmunan mallisen kipsauksen yläreunan kananmunankuorta muistuttamaan. 


Lopuksi leikkasin saksilla pohjasta pyöreän palan pois, jotta "kananmuna" pysyisi pystyssä. 


Apteekista ostin kipsinauhaa, jolla päällystin "kananmunan". 


Leikkasin kipsinauhasta sopivia suikaleita, kastoin ne yksitellen nopeasti veteen ja asettelin "kananmunan" pinnalle. Muutaman kohdan käsittelin kipsinauhan kuivumisen jälkeen vielä gessolla. 


Laitoin kukkamaljakon "kananmunan" sisälle. Tykkään näin syntyneen "maljakon kuoren" eläväpintaisesta rakenteesta, joka voisi olla vaikka dinosauruksen muna. Ihan kipsissä, Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti