sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Mekko sulle ja mulle

Tämän vuoden ensimmäisiin ompeluksiin käytin värikästä ja ihanaa Ommellisen Neilikat-trikoota. Jotenkin tuntuu jo, että kevättä kohden mennään vaikka vasta Nuutin päivänä lopetin joululaulujen kuuntelemisen!

Jatkoin Jujunan kaavojen testausta ja valitsin kokeiltavaksi Alma-mekon. Almassa on vyötäröllä kuminauha, käytin Framilon-nauhaa. Halusin tähän versioon alkuperäistä kaavaa enemmän mummuni sanoin "rynkytyksiä" eli rypytyksiä, joten levensin sekä etuhelmakappaletta että takahelmakappaletta kumpaakin 20 cm vyötäröltä, samoin levensin molempia etuhelmakappaleita myös helman alaosasta ja pidensin myös helmaa.

Kangasta jäi hieman ylimääräiseksi, joten halusin kokeilla ommella Kiiallekin mekon samanlaisella kaavamallilla. Kiian mekkoon käytin hyväksihavaittua Suuri Käsityö-lehden 11-12/2016 -numeron trikoomekon kaavaa koossa 116 cm. Pinkki-valko-pilkullinen trikoo on aikoinaan tilattu Pehemiältä. 
 


Seuraava "jämäkangasompelus" saattaa liittyä Babushka Roses-tilkkuihin, joista voisi saada koottua juuri ja juuri pikkutytölle jotakin keväistä. 


-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti