sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Lapsen kanssa askarreltuja tulppaaneita

Askartelimme Jessen kanssa tulppaaneita kananmunakotelon osista, piipunrasseista ja silkkipaperista. En tiedä onko tämä askerteluidea minun vai jonkun muun, en muista ainakaan ihan samalla tavalla toteutettuja kukkasia huomanneeni aikaisemmin. Aika monesti meillä juniorin kanssa tarve askarrella tulee yhtäkkiä ja kun reilu 30 kilometriä on lähimpään askartelutarvikekauppaan, niin on hyödynnettävä kotoa löytyviä matskuja. 
Ensin leikkasin Jesselle maalausta varten kananmunakotelon pitkät osat -ei siis niitä kuppeja, joihin kananmunat on aseteltu kotelossa. Aikaisemmin on ollut lehdissä ja netissä ohjeita juuri kuppiosasta tehdyistä kukista. 
Piipunrasseja ja silkkipaperia tarvitsimme kukkien varsien ja lehtien askartelemiseksi. (Huom, helpommalla pääsee, jos kotoa löytyy jo valmiiksi vihreitä piipunrasseja, niin ei tarvitse alkaa väärän värisiä rasseja päällystämään vihreällä silkkipaperilla.)
Ensin maalasimme kukkaosat peiteväreillä. 
Sitten pujotimme piipunrassit kukkaosien läpi, teimme solmut niihin päähän rasseja, jotka olivat kukinnon sisällä ja taivutimme rassia juuren päästä kaksinkerroin varren tukevoittamiseksi. 
Päällystin kukkien varret vihreällä silkkipaperilla ja lisäsin varsiin silkkipaperista leikattuja lehtiä. 
Talven selkä on jo katkennut vanhan kansan mukaan, joten eiköhän puhuta jo ainakin kevättalvesta! :) Tulppaaneita pöytään!


-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti