lauantai 3. joulukuuta 2016

Harras, harmaa hygge

Olette varmaan kuulleet jo hygge-termin? Hygge on tanskaa ja sitä on vaikea kääntää täsmällisesti suomeksi, mutta siihen liittyy kotoisuus, mukavuus, tunnelma ja kokemus. Mielestäni hygge on ainakin osittain sama kuin meillä tunnettu kotoilu-termi. 

Minulle hyggeily on ainakin kotoilua. Harrastan ja viihdyn kotona. Jesse sanoi 2-vuotiaana, kun hän halusi lähteä kotiin, että  "Ei keleppaa, ei ennää! Kottiin pittää!" Sama täällä, kottiin pittää. Kiireesti! :)

Tilasin Majapuulta Jujunan naisten mekkojen kaavakokoelman, jossa on kahdeksan eri mekkokaavaa koossa 32-56. Ensimmäiseksi kokeilin Timantti-mekkoa. Kangassuositus oli laskeutuvaa kangasta kuten viskoositrikoota, jotta mekon malli tulee esille.  

Tilasin Majapuulta suomalaista harmaata viskoositrikoota ja harmaata resoria. Jätin taskut ompelematta, sillä en tarvitse taskuja (joskus ne voisi toki vaihteeksi ommella). Pidensin helmaa jonkin verran ja ompelin vielä resorin helmaan. 

Mekko laskeutuu mielestäni oikein nätisti kankaan ansiosta, mutta mekon malli ei ole kuitenkaan roikkuva. 


Mekon etumukseen ompelin "Kiinan kaupasta" (eli Wishiltä) tilaamani pitsisomisteen -näin trikoomekko hieman juhlavoituu vaikka talven juhliin kelpaavaksi. On tässä ehkä myös jotain Suomen itsenäisyyspäivää henkivää.


-Anna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti