lauantai 12. marraskuuta 2016

Retrokankainen joulutilkkupeite


Vaikka kuinka yritän ajatella joulun värejä nykyaikaisella asenteella, niin huomaan mieltäväni joulun väreikseni ne perinteiset eli punaisen, vihreän ja valkoisen. Mielestäni joulu on jokaisen omannäköinen juhla, jonka perinteet ovat jokaiselle henkilökohtaisia, kenties usein omasta lapsuudesta peräisin. 

Varhaisimmat joulumuistoni tulevat mieleen 1980-luvun puolivälin jälkeen, kun asuimme vielä isovanhempieni rakentamassa 1950-luvun lopun talossa. Lapsuusjoulujeni värejä olivat punainen, ruskea, vihreä ja valkoinen, ja samoja värejä olen tietoisesti tai tiedostamattani ottanut meidän perheen jouluun. 

Halusin Kiialle ompelemani joulukalenterin tapaan liittää tähän seuraavaan joulukäsityöhön sukuni naisten kankaita. Suunnittelin ja toteutin suhteellisen nopeasti valmistuvan tilkkupeitteen isoista kangasneliöistä. Mutta se miksi tilkkupeite on nopea käsityö, johtuu pohjana olevasta Ikean pussilakanasta -ei tarvitse käyttää levyvanua, huolitella peitteen reunoja eikä tikkailla ja pussilakanan alareunan napitus pitää pussilakanan sisälle laitettavan täkin paikoillaan! 
Minun lapsuusjoulujeni värejä ovat punainen, ruskea, vihreä ja valkoinen. Leikkasin pääasiassa retrokankaista 21 cm x 21 cm kokoisia tilkkuja, joita ompelin yhteen vaakariviin aina kuusi kappaletta ja yhteen pystyriviin aina kahdeksan kappaletta. Muutamaan tilkkuun tein nopean applikaation. Lopuksi ompelin 
48 tilkusta kootun osan pussilakanaan kiinni. 


-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti