sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kierrätyskyntteliköstä joulukelpoiseksi

Olin etsinyt monta vuotta meidän jouluun sopivaa adventtikynttelikköä ja nyt sellainen on valmiina odottamassa ensimmäistä adventtia kahden viikon kuluttua. 


Ostin noin vuosi sitten paikallisesta kirppistapahtumasta puisen, kotimaisen kynttelikön, ilmeisesti adventtikynttelikön. Usko, toivo ja rakkaus ovat minulle hieman oudot symbolit jouluun liittyen enkä tiedä miltä vuosikymmeneltä kynttelikkö on, mutta olettaisin kyseessä olevan adventtikynttelikön. 


Kynttelikkö oli alkuperäisessä asussaan kokopuuta, puunvärinen ja lakattu. Ensimmäiseksi poistin roikkuvat koristeet ja hioin lakkapinnan sekä steariinitahrat. Sen jälkeen maalasin kynttelikön joulunpunaiseksi. Pujottelin valkoisia ja punaisia puuhelmiä nauhaan ja kiinnitin roikkuvien symbolikoristeiden paikalle. Sydänkoristeen otin uudelleenkäyttöön, maalasin valkoiseksi ja kiinnitin roikkumaan melkein entiselle paikalleen. Kun edellisessä joulutilkkutäkkipostauksessa yritin nähdä joulun värit modernisti, yritin samaa tähänkin projektiin. Minulla oli jo pensselin kärki kastettuna turkoosiin maaliin, mutta otinkin äkkiä punaisen maalin esille. Yritin myös asetella muita kuin valkoisia kynttilöitä valmiiseen kynttelikköön, mutta valkoiset näyttivät kauneimmilta. 


-Anna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti