perjantai 4. marraskuuta 2016

Askartelu- ja korttivinkki isänpäiväksi

Askartelimme pari viikkoa sitten Jessen kanssa isänpäivälahjat ja kortit. Kokeilimme ensimmäistä kertaa kutistemuovia. Tilasin Slöjd-Detaljerilta valkoisia ja kirkkaita kutistemuoviarkkeja (yhden arkin koko oli A6 eli noin 13 cm x 10 cm). Kutistemuoville voi piirtää esimerkiksi permanenttitussilla, painaa leimasimilla, värittää puuväreillä ja maalata/painaa akryyliväreillä. Arkin koko oli juuri sopiva Jessen kädenjäljen painamiseen. Käytimme akryylimaaleja. Valkoisessa kutistemuovissa oli karhea pinta maalausta/koristelua varten, kirkkaassa muovissa pinta oli kuten entisaikoina piirtoheitinkalvoissa. 

Maalin kuivuttua leikkasin kuviot muotoonsa ja tein ripustusta varten reiän. Sen jälkeen laitoin kutistemuoviarkit leivinpaperin päälle uunipeltille ja 175-asteiseen uuniin. Muovi ensin käpristyi kasaan, kutistui ja suoristui jälleen. Pelti otettiin uunista pois vasta, kun muovi oli täysin suoristunut. 


Kutistuttuaan muovi oli alkuperäiseen kokoonsa nähden noin kolmasosan kokoinen ja noin kolme millimetriä paksu. 


Olin ostanut muoviset avaimenperät, joiden väliin pystyi laittamaan haluamansa tervehdyksen tai valokuvan. Kutistemuovinen koriste kiinnitettiin avaimenperään. 


Askartelimme myös onnittelukortit. Leikkasin ensin kontaktimuovista tähdet, joiden tarrapuolen kiinnitin akvarellipaperille. Muovikalvo toimi maskina, kun Jesse maalasi paperin kauttaaltaan. 


Kontaktimuovikuviot poistettiin ja niiden alta löytyivät paperinväriset tähdet. Lopuksi hieman dymo-laitteella naksuttelua ja tekstit paikoilleen. -Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti