keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Pitsikuvioitu talolyhty itse tehden

Askartelimme Jessen kanssa pitsikuvioidun talolyhdyn viime viikonloppuna, sillä kyllähän jouluun valmistautuminen on hyvä (ja kiva!) aloittaa ajoissa. Idea tähän talolyhtyyn on Ruususuu ja huvikumpu-blogista ja ohje on julkaistu Kodin Kuvalehdessä viime vuoden lopulla. 


Ensin tein ilmakuivuvasta valkoisesta askartelumassasta piparkakkutalon kaavoilla talon osat. Pinnan kuviot tein kaulitsemalla pitsiliinaa massan pinnalla ennen osien irtileikkaamista. Annoin massan kuivua valmistajan suosituksen mukaan, ja osien kupruilun estämiseksi laitoin osien päälle leivinpaperin, tarjottimen ja sen päälle painavan kirjan. 

Kun osat olivat kuivuneet, liimasin ne yhteen Eri-Keeperillä. 


Jesse sai askarrella lyhtytalon pihapiiriin kaksi joulukuusta. Kuuset tehtiin päällystämällä paperimassakartiot silkkimassalla. 


Katon harjalle pyörittelin kimaltavasta helmimassasta "lumipalloja" koko harjan pituudelta. Katon sydänkoristeet tein silkkimassasta massa-askarteluun tarkoitetulla sydänmuotilla. 


Oviaukko ja sydämenmuotoiset ikkunat on tehty veitsellä, vapaalla kädellä. Joulukuusiin lisäsin myös hieman helmimassaa. 


Hoksasin, että pitsiä ja helmikuvioita on myös jo olemassaolevissa kynttilälyhdyissä. :)Tunnelmallista joulun odotusta, kivoja askarteluhetkiä ja kiireetöntä yhdessäoloa! 


-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti