tiistai 20. syyskuuta 2016

Vaahteranlehtiruusut

Vaahtera on yksi suosikkipuistani, mutta harmi vaan, että meidän tontilla ei (vielä) kasva vaahteraa. Kävin sitten keräämässä vaahteranlehtiä veljeni ja hänen vaimonsa pihalta tarkoituksenani tehdä lehdistä ruusuja syysasetelmaa varten. Ensin tarvitaan sopiva määrä tuoreita vaahteranlehtiä, tässä suunnilleen noin 20 kpl. Lisäksi tarvitaan sopivaa sidontalankaa, itse käytin melko lahoa, vanhaa ompelulankaa.  


Lehtiruusu tehdään siten, että taitetaan tuoreen vaahteranlehden yläreuna suoraksi. Sitten kierretään lehti rullalle. Seuraavaa lehteä kierretään edellisen ympärille, ei kovin tiukasti, jotta reunoja pystyy taittelemaan ruusun terälehtien mallisesti. Jatketaan lehtien kiertämistä niin kauan, kunnes ruusu on sopivan kokoinen ja näköinen. Lopuksi ruusu sidotaan kantaosasta muotoon, tarvittaessa lehtien kannat voi leikata pois tai lyhentää ruusujen käyttökohteesta riippuen. 


Tein syksyisen ulkoasetelman vanhaan metalliseen leipävuokaan: laitoin vuoan pohjalle liekoja ja koristeeksi vaahteranlehtiruusuja sekä pihlajanmarjoja. 


P.S. Antti, jos luet tätä blogia, keräätkö minulle torstai-iltana kauppakassillisen lehtiä, otat perjantaina töihin mennessäsi autoosi ja toisit perjantaina töiden jälkeen minulle? :) Näitä lehtiruusuja oli tosi kiva askarrella ja ne sopivat vaikka sisäkäyttöönkin koristeeksi. 


-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti