maanantai 19. syyskuuta 2016

Nuku yö ulkona - tapahtuma

Osallistuin äidin, Tiinan ja Sanna-Marin kanssa Nuku yö ulkona- tapahtumaan Reisjärvellä, Petäjämäen ulkoilualueella 17.-18.9.2016. Maaselän Latu ja Suomen Latu toteuttivat yhteistyökumppaneidensa kanssa Metsähotellin, joka on osa Suomen Ladun Nuku yö ulkona-tapahtumaa. Mikko "Peltsi" Peltola oli tapahtumassa mukana, juttu tästä linkistä KP24:n www-sivuille. 

Majoitusvaihtoehtoina Metsähotellissa olivat ennakkoon varattavat puolijoukkueteltat kamiinoilla, perinteiset teltat, retkeilyriippumatot, tentsile-teltat, kuusenjuuripaikat ja laavut. Paikkoja oli sadalle yöpyjälle, ja lisäksi oli paikkoja omilla teltoilla yöpyjille. 

Viikonloppuna oli tarjolla monipuolista ohjelmaa niin lapsille, aikuisille kuin perheillekin. Mahdollista oli osallistua ohjattuna esimerkiksi melontaan, jousiammuntaan, nuotioruokakurssille, sienikurssille, Muumipeikon kesäretkelle, maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun. Omatoimisesti pystyi käydä geokätköilemässä, luontopolulla ja hiljaisuuden polulla. Lauantai-iltana oli myös metsäkirkko, metsätanssit, nuotiolla tarinointia ja Peltsi viihdytti kuulijoita erätarinoillaan. 

Ylivieskalainen Ravintola pikkuVELI pystytti lauantaiksi Petäjämäelle kolmen ruokalajin illallisen tarjoavan Metsäravintolan. Ravintolaan oli varattava ennakkoon paikat, 40 henkilön kattauksia oli lauantain aikana kaksi. 


Tässä Petäjämäen ulkoilualueelle keskitetyt palvelut, fasiliteetit, kurssit/aktiviteetit jne. 


Sanna-Mari ja Tiina olivat ilmoittautuneet telttamajoitukseen, äiti ja minä laavumajoitukseen.


Tentsile-telttoja oli muutamalle onnekkaalle majoittujalle.


Sanna-Marin ja Tiinan "huone" oli Fjällrävenin teltta-alueella. 


Äidin ja minun "huone" oli mäenlaskurinteen keskivaiheella. Esitteessä oli hauskasti ilmoitettu (ja ehkä ennakkoon lievästi varoitettu), että majoitusvaihtoehto niille, jotka pärjäävät niukemmissakin olosuhteissa tai haluavat testata hieman itseään. Note to myself, jatkossa kannattaa kellojen soida, jos mainitaan samassa lauseessa syksy, niukemmat olosuhteet, itsensä testaaminen. JEDU:n Haapaveden ammattiopiston erä- ja luontolinja esittäytyi. 


Äiti, Tiina ja Sanna-Mari kokeilivat geokätköilyä. Timo osallistui jousiammuntakurssille. 
Metsäravintolan tunnelmaa. 

Alkuruokana oli paahdettu maa-artisokkakeitto rapealla kinkulla ja tervaleivällä. Pääruokavaihtoehtoina olivat leppäpuulla kevyesti savustettu kotimainen kirjolohi, korvasienimuhennos, konfattua perunaa, kaskinaurista ja naattiporkkanaa tai ylikypsää prässättyä häränrintaa, kuusenkerkällä maustettua punaviinikastiketta, konfattua perunaa, kaskinaurista ja naattiporkkanaa. Jälkiruokana tarjoiltiin uunijuustoa, hillottuja metsämarjoja ja valkosuklaata sekä kahvia/teetä. Kattaukseen oli mahdollista myös ostaa lisäksi alkoholiton juomapaketti. 


Pakkanen laski yöllä -5 asteeseen, joten nuotiot olivat tarpeellisia. 


Näkymä laavultamme alas, Metsäravintolan teltta vasemmalla. 

No, tuliko sitä nukuttua? Yö oli viikon ja syksyn tähän asti kylmin. Olin turhan rehvakkaasti ajatellut, että kyllähän sitä reserviläiseltä sen verran seikkailumieltä löytyy, että nukkuu lämmittämättömässä laavussa yhden yön. Mutta kun puolitoista tuntia olin odotellut unta ja yhä vain kylmempi tuli, pakkasin rojuni ja lähdin kotiin nukkumaan miehen ja kissan viereen. Äiti, Tiina ja Santtu sen sijaan osoittivat erähenkisyyttä ja viettivät sitkeästi yönsä pakkasolosuhteissa, enemmän tai vähemmän nukkuen! :) -Anna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti